Hadde tenkt å så tomatene litt før i år enn i fjor, men slo ikke tidsskjemaet med mer enn 3 dager... Har sådd en del av de samme sortene i år, som falt i smak i fjor, og supplert med noen nye:
Fra i fjor:
Her er noen av tomatene som ble dyrket på friland på en lun og solfylt plass i fjor og som skal få prøve seg i år også.
Green Grape til høyre var en nydelig tomat som fikk en gulfarge til slutt, men moden og søte som grønn-gule.
Snow White helt til venstre var også gode, men hadde en tendens til å sprekke litt hvis de hang for lenge.
Andine Cornue i midten så ut som paprika, og var veldig kjøttfulle med lite frø. Smakfull tomat til både å spise og ha i sausen.
Flamme til høyre var en nydelig tomat med en lekker dyp orangefarget farge. Lekker sammen med "teppet" av de bitte små gule søte Blondkopfchen - tomatene. Hadde de små gule tomatene til langt ute på høsten.
Jeg hadde også disse tomatene i drivhuset, men de var like så fine ute på friland, plantet i en pallekasse.
Bifftomaten Delicious er dekorativ, men ble mest brukt i tomatsaus. God på smak, men ble litt melen. Den ble bare dyrket i drivhuset.
Fra i fjor:
- Delicious - bifftomat - rød
- Flamme - dyp orange tomat
- Black Krim - vanlig rød tomat
- Snow White - lys gul cherrytomat
- Green Grape - Gul/grønn cherrytomat
- Blondkopfchen - en mengde smål gule cherrytomater på hver stilk
- Andine Cornue - Store avlange kjøttfulle tomater
- Orange Icicle - Plommetomater
- Manitoba - lav busktomat, men middels store tomater
Nye i år:
- Azoychka - muligens bifftomat (gul) Sjelden sort fra Russland
- Beeffsteak Crimson Cushion - Bifftomat - rød
- Bonny Best - Passer godt på friland
- Dubrava - gammel russisk tomat - rød
- Hawaiin Currant - rød coctailtomat
- Chocolate Chemi - brun coctailtomat
- Supersweet - rød coctailtomat
- Tigerella - rød orangestripete tomater - passer godt på friland
- Temprano Marmande - bifftype - godt egnet til saus
- Pera Zanmarzano - Pæretomat - passer visst godt som skrelte tomater
Her er noen av tomatene som ble dyrket på friland på en lun og solfylt plass i fjor og som skal få prøve seg i år også.
Green Grape til høyre var en nydelig tomat som fikk en gulfarge til slutt, men moden og søte som grønn-gule.
Snow White helt til venstre var også gode, men hadde en tendens til å sprekke litt hvis de hang for lenge.
Andine Cornue i midten så ut som paprika, og var veldig kjøttfulle med lite frø. Smakfull tomat til både å spise og ha i sausen.
Flamme til høyre var en nydelig tomat med en lekker dyp orangefarget farge. Lekker sammen med "teppet" av de bitte små gule søte Blondkopfchen - tomatene. Hadde de små gule tomatene til langt ute på høsten.
Jeg hadde også disse tomatene i drivhuset, men de var like så fine ute på friland, plantet i en pallekasse.
Bifftomaten Delicious er dekorativ, men ble mest brukt i tomatsaus. God på smak, men ble litt melen. Den ble bare dyrket i drivhuset.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar